Click here to go to www.cellist.nl...
Joshua Verbakel - www.cellist.nl
Joshua Verbakel

Country:
Netherlands

City:
Nijmegen

Cellist type:
performer

Performing fields:
-none-

(ex)teacher(s):
Michel Dispa
Viola de HoogBeluister hier een live-opname van Joshua opgenomen in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam.

Joshua is op 10 mei 1984 geboren in Cambridge en verhuisde op zijn vijfde naar Nederland. Met 8 jaar kreeg hij celloles van Frank van den Berg en later ook pianoles van Elena Kalikmanova. Joshua won verscheidene prijzen in de finales van muziekconcoursen, zoals bij het nationaal concours van Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Bij het laatstgenoemde concours ontving hij nationaal op 17-jarige leeftijd een Diplôme d'Honneur.

Op 12-jarige leeftijd raakt Joshua bijzonder gemotiveerd voor de muziek na een masterclass waarin Jaap van Zweden hem een 'geboren musicus' noemt. Hij geeft dan bovendien een conert samen met Daniël Waayenberg en Jaap van Zweden. Meer openbare masterclasses bij bekende musici volgen, onder meer bij Rian de Waal, Elias Arizcuren, Stefan Metz en Gerhard Mantel.

Joshua is inmiddels regelmatig gevraagd om als solist op te treden met orkesten. Hij gaf soloconcerten in onder andere de Nieuwe Kerk te Den Haag, Theater Het Vrijthof in Maastricht, Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven, Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht en live voor Radio 4 in het Concertgebouw te Amsterdam.

Vanaf 1999 studeerde Joshua hoofdvak cello bij Michel Dispa aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en vanaf 2004 barokcello bij Thomas Pitt en later bij Viola de Hoog aan het Conservatorium te Utrecht.

Op dit moment geeft Joshua celloles in Nijmegen.
Back
Show all cellists

This cellist was posted by Joshua Verbakel and last edited on 16 February 2011 at 12:29:55 AM.