Click here to go to www.cellist.nl...
Judit Berendschot - www.cellist.nl


Student Judit Berendschot

Country:
Netherlands

City:
Groningen

Cellist type:
Student

(ex)teacher(s):
Troels Svane
Jan-Ype Nota


Judit Berendschot (1983) begon met cellolessen in 1991 aan de muziekschool ICO in Assen bij Otto Berg en Monique Verheugt. Sinds 2001 studeert ze aan het Noord Nederlands Conservatorium bij Jan Ype Nota. Zij volgt regelmatig masterclasses van o.a. Troels Svane en Michel Strauss. Laatstgenoemde nodigde haar in 2002 uit voor een zomercurses in Zuid-Frankrijk. In ensembleverband volgde Judit masterclasses van o.a. het Rubin Kwartet, leden van het Van Bree Kwartet, de Franse cellisten Alain Meunier en Diana Ligeti, de pianist Bart van Oort en Henk Guittard, alviolist van het SchŲnberg ensemble.

Van 1998 tot en met 2000 was Judit celliste van het Jeugd Symfonie Orkest Drenthe met als dirigent Otto Berg. Het laatste jaar soleerde zij met dit orkest in 'Le Cygne' uit 'Le Carnaval des Animeux' van Camille Saint-SaŽns. Vanaf 2000 is ze lid van het Haydn Jeugd Strijkorkest (HJSO) onder leiding van Ben de Ligt; de afgelopen 2 jaar als aanvoerdend en solocelliste. Met het HJSO maakte ze diverse tournees, o.a. naar KroatiŽ, BelgiŽ, Oostenrijk en TsjechiŽ, Portugal, ItaliŽ, Frankrijk, Spanje, Engeland en Schotland.

In december 2003 is ze toegelaten tot het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Dit orkest concerteerde het afgelopen winterproject in o.a. De Doelen (Rotterdam), Muziekcentrum Vredenburg (Utrecht) en het Concertgebouw in Amsterdam. Deze zomer zal ze deelnemen aan de NJO Summer Academy onder leiding van o.a. Philip Herreweghe.

Judit bespeelt een Lindeman-cello (no.4, 1931) uit Amsterdam, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

http://www.kaleidoskwartet.nl


Back
Show all cellists

This cellist was posted by Karel and last edited on 17 April 2005 at 11:39:25 PM.