Click here to go to www.cellist.nl...
Gregor Horsch - www.cellist.nl
Teacher Gregor Horsch

Country:
Netherlands

City:
Den Haag

Cellist type:
Teacher

Performing fields:
solo, orchestra

(ex)teacher(s):
Christoph Henkel
Ralph Kirshbaum
student(s):
Nander Cirkel
Carlos García Amigo
Peter Schmidt
Willemijn Knödler
Christopher Murray
Tom van Lent


Gregor Horsch, in 1997 benoemd tot eerste solocellist van het KCO, werd in Duitsland geboren en opgeleid aan de Freiburger Musikhochschule bij Christoph Henkel en aan het Royal Northern College of Music in Manchester bij Ralph Kirshbaum, waar hij cum laude afstudeerde.

Sinds 1989 woont Gregor Horsch in Nederland waar hij achtereenvolgens solocellist van het Nederlands Ballet Orkest en het Residentie Orkest was. Als winnaar van de Pierre Fournier Award in Londen (1988) en het Concours Caspar Cassado in Florence (1990) gaf hij recitals in Engeland, waaronder een succesvol debuut in de Londense Wigmore Hall, en maakte hij opnames voor de radio. Voorts trad hij meermalen als solist op.

Tijdens het Internationale Cello-Festival in Manchester verzorgde hij in 1992 de wereldpremière van het Dubbelconcert van Tristan Keuris. Gregor Horsch is als hoofdvakdocent verbonden aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Hij maakte in 1999 zijn debuut als solist bij het KCO in het Celloconcert van Barber. In april 2003 speelde hij het Celloconcert van Elgar. In juni 2005 zal hij tijdens het Holland Festival soleren in het Dubbelconcert voor piano, cello en twee ensembles van Kurtág.

Gregor Horsch bespeelt een instrument van J.B. Rogeri (ca. 1711) uit de collectie van de Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest.Back
Show all cellists

This cellist was posted by Karel and last edited on 19 May 2005 at 10:06:00 PM.